Skip to content Skip to navigation

Meld je aan als werkgever

Echte inclusiviteit!

U bent een werkgever en u gelooft in inclusiviteit: sterker nog: u ziet dit niet als iets bijzonders maar als een normaal gegeven. Per slot van rekening is uw personeelsbestand een afspiegeling van de maatschappij. Het blijkt alleen moeilijk om mensen met een beperking te vinden en aan te nemen.

  • Omdat u deze groep niet rechtstreeks kunt benaderen of omdat u niet weet hoe u dat moet doen.
  • Omdat u staat voor uw bedrijf en werkt vanuit vacatures; niet vanuit kandidaten.
  • Of omdat u gewoon niet weet waar u moet beginnen.

En als u dan iemand heeft gevonden, blijkt u allerlei vragen te krijgen: over ondersteuning op de werkvloer, hulpmiddelen of financiele aspecten waar u niet meteen antwoord op heeft.

1
Samen aan de slag

Een aantal werkgevers samen met de gemeente(s) en de Normaalste Zaak heeft de handschoen opgepakt en besloten hieraan wat te gaan veranderen. Door het openstellen van een platform waarbij zowel werkgevers als werkzoekenden zich kunnen melden en met elkaar, op basis van een match, in contact kunnen komen. Voor die leuke baan of die waardevolle medewerker. Op basis van functie-eisen en te verrichte werkzaamheden en op basis van competenties en opleiding en werkervaring: zoals het hoort. Op weg naar een echte inclusieve samenleving.

2
Wie doen er mee?

Een groot aantal vooraanstaande werkgevers heeft zich inmiddels gemeld en doet mee met dit initiatief. Hieronder bevinden zich bedrijven als Rabobank Nederland, EY, Shell, NS, Movares en Achmea. Onderaan de homepagina treft u het overzicht van alle deelnemende werkgevers aan. Tegelijkertijd hebben zich aan dit initiatief allerlei belangenverenigingen van mensen met een beperking en een groot aantal begeleidende bureaus verbonden. De doelstelling is om het project verder landelijk uit te rollen: voor een bredere doelgroep.

3
Aantrekkelijke regelingen

U wilt iemand in dienst nemen met een beperking of handicap. Maar dan komen er allerlei vragen op u af. Hoe zit het met ondersteuning op de werkvloer, met hulpmiddelen of met bepaalde financiële aspecten? Geen zorgen! In de arbeidsmarktregio Utrecht Midden zijn vijf WerkgeversServicepunten (WSP’s) u graag van dienst. Iedere subregio heeft één W(G)SP, dit is altijd een samenwerking tussen gemeente, UWV en UWbedrijven. Er is altijd een WSP bij u in de buurt, met specifieke kennis over uw lokale situatie. Professionele medewerkers bieden u advies op maat over allerlei personeelsvraagstukken; van werving & selectie tot financiële regelingen en van wetgeving tot uw mogelijkheden voor maatschappelijk ondernemen. Uw WerkgeversServicepunt helpt u graag verder.

4
Doet u ook mee?

Gelooft u, net als wij, in een inclusieve arbeidsmarkt en wilt u meedoen met dit initiatief? Dan verwelkomen wij u graag! Aanmelden doet u op door het formulier rechts op deze pagina in te vullen en te versturen. Na uw aanmelding neemt een van onze medewerkers binnen twee werkdagen contact met u op. Wij plannen dan een afspraak om samen de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Aanmelden werkgever