Skip to content Skip to navigation

Shell

Shell in een oogopslag

Als een van de meest toonaangevende energiebedrijven ter wereld speelt Shell een sleutelrol in de energievoorziening en helpt zij om op economisch, maatschappelijk en milieutechnisch verantwoorde wijze in de groeiende energiebehoefte van de wereld te voorzien.

In Nederland heeft Shell zo'n 11.000 mensen in dienst en houdt zich bezig met de opsporing en winning van aardgas en aardolie, de verwerking van aardolie tot brandstoffen en petrochemische producten en de marketing van deze producten. Daarnaast is het hoofdkantoor van Royal Dutch Shell plc in Den Haag gevestigd evenals een belangrijk Technology Centre met vestigingen in Amsterdam en Rijswijk.

Shell en diversiteit

Shell streeft er naar de diversiteit op de werkvloer te vergroten. Marloes Michon, VP HR Operations Benelux en Frankrijk bij Shell: “Wij definiëren diversiteit als ‘álle manieren waarop wij van elkaar verschillen’. Voor Shell betekent dit dat we ook op zoek zijn naar talent met een beperking, ongeacht in welke vorm.”

Het binnenhalen van mensen met een beperking maakt bij Shell deel uit van een weloverwogen en breed diversiteitsbeleid. Het bedrijf wil namelijk een afspiegeling zijn van de maatschappij. “We willen onze sociale verantwoordelijkheid nemen en daarnaast het beste talent rekruteren. Wij zijn er van overtuigd dat waardering van verschillen en onze aandacht voor inclusiviteit de bedrijfsprestaties verbeteren.”

Volgens Michon hebben mensen met een beperking een unieke, eigen blik op de wereld en die eigen ervaringen kunnen ze meenemen in hun werk. “Een divers team creëert meerwaarde, bijvoorbeeld in het contact met klanten en andere stakeholders. We kunnen gewoon heel veel leren van mensen met een beperking!”

Contactgegevens

Regio:
Landelijk
Adres: Carel van Bylandtlaan 30, 2596 HR te Den Haag

Website