Skip to content Skip to navigation

GVB

GVB is het vervoersbedrijf van Amsterdam. De reiziger staat centraal bij GVB. We zetten ons in om te zorgen dat reizigers een prettige reis hebben, op tijd hun bestemming bereiken, geïnformeerd zijn en zich veilig voelen in het openbaar vervoer. GVB voert dagelijks 750.000 reizigersritten uit met de bus, tram, metro of pont.

GVB heeft 5 strategische doelstellingen: 

1. Volgens de reiziger de beste (stads)vervoerder van Nederland

Wij stellen onze reizigers centraal. Wij hebben ons daarom het ambitieuze doel gesteld om de beste (stads)vervoerder van Nederland te zijn.

2. Groei aantal reizigers naar 1 miljoen verplaatsingen per gemiddelde werkdag

De waarde van goed openbaar vervoer voor stad en regio komt tot uiting in de mate waarin het openbaar vervoer wordt gebruikt. Daarom willen wij verder groeien en wel naar een volume van 1 miljoen verplaatsingen per gemiddelde werkdag in Amsterdam en omgeving. Dat is een groei van 30 tot 40% t.o.v. 2012.

3. Afname subsidie-afhankelijkheid in onze exploitatie

Wij willen onze zelfstandigheid vergroten door minder afhankelijk te worden van subsidies. GVB kan dit realiseren door met meer vrijheid openbaar vervoer te ontwikkelen waar vraag naar is. De kostendekkingsgraad – de indicator die aangeeft in welke mate wij buiten de subsidies in onze eigen kosten kunnen voorzien – moet verder stijgen. Wij streven naar een kostendekkingsgraad van 90%.

4. Bij de vijf beste werkgevers van Amsterdam

Goed werkgeverschap is een centrale waarde voor GVB. Wij behandelen onze medewerkers zoals wij willen dat zij onze reizigers behandelen. Daarom willen wij in de Effectory/Intermediair-lijst van beste werkgevers van Amsterdam met meer dan 1.000 medewerkers behoren tot de beste vijf werkgevers.

5. Sterke partner voor Amsterdam en Amsterdammers

Wij willen een actieve en aantoonbare bijdrage leveren aan de verbetering van de leefbaarheid van Amsterdam en aan het versterken van de economie en de sociale veerkracht van de stad. We willen onze expertise inzetten voor de stad en ons positioneren als pragmatische innovatiepartner.

Contactgegevens

Regio:
Amsterdam
Adres: Arlandaweg 106 , 1000 CC te Amsterdam

Website